Multimediedesigner

Uddannelsen giver dig en bred viden inden for design, planlægning og styring af multimedieopgaver i forhold til markedsføring og reklame. Du vil få kompetencer inden for multimedieområdet, hvor du vil lære teoretiske og praktiske værktøjer.

Multimediedesigneruddannelsen giver dig adgang til videreuddannelse på professionsbachelorniveau. Som færdiguddannet multimediedesigner har du mange forskellige jobmuligheder inden for it- og medieområdet samt den grafiske branche. Du vil typisk arbejde som projektkoordinator, webdesigner eller programmør.

For at blive optaget på multimediedesigneruddannelsen skal du enten have en studentereksamen (HHX, STX, HF, HTX eller EUX) eller en af følgende erhvervsuddannelser: Film- og tv-produktionsuddannelsen, fotograf, mediegrafiker, teknisk designer, digital media, grafisk tekniker eller data- og kommunikationsuddannelsen. Derudover kan du også have en anden relevant erhvervsuddannelse.

Specifikke adgangskrav:

Engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B. Disse fag skal være bestået.

Optagelse:

Du kan søge optagelse via enten kvote 1 eller kvote 2 via www.optagelse.dk.

Ved kvote 1 bliver du optaget på baggrund af din adgangsgivende gymnasiale eksamen.

Ved kvote 2 bliver du optaget på baggrund af dine samlede kvalifikationer – herunder også en eventuel adgangsgivende erhvervsuddannelse.

Fremtidsmuligheder:

Med en multimediedesigneruddannelse har du mulighed for at søge optagelse på en videregående uddannelse. Du kan tage følgende overbygningsuddannelser: Web-udvikling, Design og Business samt E-konceptudvikling. Derudover giver uddannelsen dig også merit til visse bacheloruddannelser inden for medieområdet.

Du vil være kvalificeret til at arbejde som projektkoordinator, webdesigner, programmør eller planlægger. Du har ligeledes mulighed for at arbejde i reklamebranchen, finanssektoren og andre brancher med markedsføringsaktiviteter.

 

FAKTA

Navn:

Multimediedesigner AK

Type:

Erhvervsakademiuddannelse

Varighed:

2 år

Adgangskrav:

Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse inden for teknologi og medier + specifikke krav

Økonomi:

SU

KARRIEREVEJEN

9./10. Klasse
Gymnasial uddannelse
eller en erhvervsuddannelse
Erhvervsakademiuddannelse

Fremtidsmuligheder

Mere uddannelse / job

Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse