Cand.merc.fir.

Uddannelsen giver dig en bred viden inden for et eller flere erhvervsøkonomiske fagområder. Du vil få uddybet og udvidet din teoretiske og metodiske viden inden for det speciale, som du vælger.

Som færdiguddannet cand.merc.fir. har du en lang række jobmuligheder. Du kan blive analytiker, konsulent eller leder i det private erhvervsliv, eksempelvis i finanssektoren.

For at blive optaget på kandidatuddannelsen cand.merc.fir. skal du have en relevant bacheloruddannelse. Dog kan der være forskellige adgangskrav fra uddannelsessted til uddannelsessted. Du kan se adgangskravene på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Specifikke adgangskrav:

Adgangskravene er forskellige fra uddannelsessted til uddannelsessted. Du kan læse mere på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Optagelse:

I forhold til optagelse på kandidatuddannelsen er mulighederne forskellige fra uddannelsessted til uddannelsessted. Du kan læse mere på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Fremtidsmuligheder:

Med kandidatuddannelsen cand. merc.fir. kan du bl.a. arbejde som marketingmedarbejder, projektleder, økonomi- og regnskabschef, controller eller konsulent inden for virksomhedsrådgivning. Mulighederne er mange. Du kan også søge om en ph.d.-uddannelse og efterfølgende blive forsker inden for dit område.

 

FAKTA

Navn:

Cand.merc.fir.

Type:

Kandidatuddannelse

Varighed:

2 år

Adgangskrav:

Relevant bacheloruddannelse

Økonomi:

SU

KARRIEREVEJEN

9./10. Klasse
HF, HHX, HTX, STX, EUX og EUD
Bacheloruddannelse
Kandidatuddannelse

Fremtidsmuligheder

Ph.d. eller job

Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse