Professionsbachelor i Finans

Uddannelsen giver dig en bred viden inden for den finansielle sektor. Du vil få et grundigt kendskab til økonomiske og juridiske emner, som eksempelvis samfunds- og privatøkonomi samt erhvervsjura.

Som professionsbachelor kan du anvende finansielle værktøjer, arbejde kundeorienteret og lære at anvende branchens beregningsredskaber og it-værktøjer.

For at blive optaget på uddannelsen skal du enten have en gymnasial uddannelse (HHX, STX, HF, HTX eller EUX), en udenlandsk eller en international gymnasial uddannelse, som har samme niveau som den danske, en kontoruddannelse med speciale, finansuddannelsen eller en anden relevant erhvervsuddannelse.

Specifikke adgangskrav:

Med en gymnasial eksamen skal du have engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B. Disse fag skal være bestået.

Optagelse:

Du kan søge optagelse via enten kvote 1 eller kvote 2 via www.optagelse.dk.

Ved kvote 1 bliver du optaget på baggrund af din adgangsgivende gymnasiale eksamen.

Ved kvote 2 bliver du optaget på baggrund af dine samlede kvalifikationer, herunder også en eventuel adgangsgivende erhvervsuddannelse.

Fremtidsmuligheder:

Med en professionsbachelor i Finans er dine jobmuligheder mange. Du kan komme til at arbejde i forskellige typer af finansielle virksomheder såsom banker, finansieringsselskaber, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, ejendomshandlere og revisionsfirmaer. Du kan også videreuddanne dig på fx cand. merc. uddannelserne eller MBA

Nederst på siden kan du læse om  LISE-LOTTES hverdag som bankrådgiver hos Nordea

FAKTA

Navn:

Finans

Type:

Professionsbachelor

Varighed:

3 ½ år

Adgangskrav:

Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse + specifikke adgangskrav

Økonomi:

SU

KARRIEREVEJEN

9./10. Klasse
Gymnasial uddannelse
eller en erhvervsuddannelse
Professionsbachelor

Fremtidsmuligheder

Videre uddannelse eller job

Lise-Lotte, 26 år, bankrådgiver hos Nordea

Lise-Lotte er 26 år, har læst en professionsbachelor i Finans og arbejder som bankrådgiver hos Nordea.

 

Jeg startede i praktik hos Nordea for omkring fire år siden. Hverdagen er præget af mødet med mange forskellige kunder samt mange alsidige og spændende opgaver. Især kontakten med helt nye kunder interesserer mig og fylder derfor meget i min dagligdag.

 

Jeg har klare planer for min fremtid. I dag arbejder jeg som bankrådgiver, men jeg har ambitioner om at læse videre – lige nu arbejder jeg hen imod en kandidat i strategi og ledelse. Målet med at videreuddanne mig er, at jeg i fremtiden gerne vil ende i en stabsfunktion – enten som boligspecialist eller indenfor HR, både fordi jeg selvfølgelig finder det meget spændende, men også for at udvikle og udfordre mig selv.

 

I en travl hverdag er det vigtig at have nogle fritidsinteresser, hvor man kan koble helt af. Det gør jeg ved at løbe 2-3 gange om ugen. Et par gange hvert år træner jeg op til lidt længere distancer. Derudover sætter jeg stor pris på hygge med min kæreste, mine bedste veninder og min dejlige familie.

Uddannelse:
STX
Professionsbachelor i Finans
Supplerende fag på ASB
Kandidat SOL
Karriere:
Praktik/studiejob
Bankrådgiver
Interesser:
Håndbold
Løb – Halvmaraton
Familie og venner
Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse