Finansøkonom

Uddannelsen giver dig en bred viden om alle aspekter af det finansielle marked. Du får indblik i alt lige fra privatøkonomi til samfundsøkonomi, udenrigshandel og prisdannelse. Du vil få kompetencer til at arbejde med finansiering, forsikring, ejendomshandel og ejendomsadministration både nationalt og internationalt.

Finansøkonomuddannelsen giver dig adgang til videreuddannelse.

Som færdiguddannet finansøkonom kan du arbejde i banker, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber. Du kan tage speciale inden for erhvervsjura, erhvervsøkonomi, finansielle virksomheder, kunde- og samarbejdsrelationer, privatøkonomi, samfundsøkonomi, statistik og metode samt kommunikation.

For at blive optaget på finansøkonomuddannelsen skal du enten have en studentereksamen (HHX, STX, HF, HTX eller EUX), finansuddannelsen, en kontoruddannelse med speciale, en generel kontoruddannelse eller en anden relevant erhvervsuddannelse.

Specifikke adgangskrav:

Engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B. Disse fag skal være bestået.

Optagelse:

Du kan søge optagelse via enten kvote 1 eller kvote 2 via www.optagelse.dk.

Ved kvote 1 bliver du optaget på baggrund af din adgangsgivende gymnasiale eksamen.

Ved kvote 2 bliver du optaget på baggrund af dine samlede kvalifikationer – herunder også en eventuel adgangsgivende erhvervsuddannelse.

Fremtidsmuligheder:

Med en finansøkonomuddannelse har du mulighed for at søge optagelse på andre videregående uddannelser, eksempelvis HD 2. del. Du vil være kvalificeret til at arbejde bredt som konsulent og mellemleder inden for finansiering, kapitalanvendelse, forsikring og ejendomshandel.

Du vil derfor oftest komme til at arbejde i banker, forsikringsselskaber, realkreditinstitutter, ejendomsmæglerfirmaer eller i virksomheder med en økonomiafdeling.

Nederst på siden, kan du læse om MALENE arbejdsdag som bankrådgiver i Jyske Bank

FAKTA

Navn:

Finansøkonom

Type:

Erhvervsakademiuddannelse

Varighed:

2 år

Adgangskrav:

Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse + specifikke adgangskrav

Økonomi:

SU

KARRIEREVEJEN

9./10. Klasse
Gymnasial uddannelse
eller en erhvervsuddannelse
Erhvervsakademiuddannelse

Fremtidsmuligheder

Videre uddannelse eller job

Malene, 24 år, bankrådgiver hos Jyske Bank

Malene er 24 år og bor på Østerbro. Hun blev i 2013 færdiguddannet som finansøkonom, hvorefter hun var finansøkonom-trainee i et år. Efterfølgende blev hun ansat som bankrådgiver hos Jyske Bank.

 

Jeg er rigtig glad for jobbet som bankrådgiver, som jeg synes, er meget spændende. Jeg ved, at jeg i fremtiden vil søge nye udfordringer og videreuddanne mig, da jeg elsker at blive udfordret.

 

Det, jeg godt kan lide ved at være bankrådgiver, er den kontakt jeg til daglig har med kunderne. Det er derfor vigtigt for mig, at kundekontakten bliver bevaret i mine fremtidige karriereplaner.

 

Jeg er kreativt anlagt, hvorfor det ligeledes er vigtigt, at jeg befinder mig i et job, der giver mulighed for nytænkning og udfoldelse. Jobbet som bankrådgiver handler mest af alt om mennesker og om at se muligheder – hver dag er en udfordring. Det er dét, der driver mig.

 

Fra september 2015 læser jeg HD. 2. del i Finansiering – en uddannelse, der kan udvikle og udfordre mig på min faglighed og gøre mig mere attraktiv i mit job. Jeg kunne godt se mig selv som specialist og/eller i en lederrolle om 10 år.

 

I min fritid bruger jeg meget tid sammen med min venner og familie, sport, rejser og god mad.

Uddannelse:
STX
Finansøkonom
Karriere:
Salgsassistent IC Company
Trainee i Jyske Bank
Bankrådgiver
Interesser:
Motion/Fitness
Løbeklub
Familie/venner
Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse