Finansøkonom

Uddannelsen giver dig en bred viden om alle aspekter af det finansielle område. Du får indblik i alt lige fra privatøkonomi til samfundsøkonomi, udenrigshandel og prisdannelse. Du vil få kompetencer til at arbejde med finansiering, forsikring, ejendomshandel og ejendomsadministration både nationalt og internationalt.

Finansøkonomuddannelsen giver dig adgang til videreuddannelse.

Som færdiguddannet finansøkonom kan du arbejde i banker, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber. Du kan tage speciale inden for erhvervsjura, erhvervsøkonomi, finansielle virksomheder, kunde- og samarbejdsrelationer, privatøkonomi, samfundsøkonomi, statistik og metode samt kommunikation.

For at blive optaget på finansøkonomuddannelsen skal du enten have en studentereksamen (HHX, STX, HF, HTX eller EUX) eller en relevant erhvervsuddannelse af mindst tre års varighed.

Specifikke adgangskrav:

Engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B. Disse fag skal være bestået.

Optagelse:

Du kan søge optagelse via enten kvote 1 eller kvote 2 via www.optagelse.dk.

Har du en gymnasial uddannelse, kan du søge både via kvote 1 og kvote 2. Med en erhvervsuddannelse skal du søge via kvote 2.

Ved kvote 1 bliver du optaget på baggrund af din adgangsgivende gymnasiale eksamen.

Ved kvote 2 bliver du optaget på baggrund af dine samlede kvalifikationer – herunder også en eventuel adgangsgivende erhvervsuddannelse.

Fremtidsmuligheder:

Med en finansøkonomuddannelse har du mulighed for at søge optagelse på andre videregående uddannelser. Læs om  mulighederne på ug.dk.

Som finansøkonom vil du være kvalificeret til at arbejde med rådgivningsopgaver inden for finansiering, kapitalanvendelse, forsikring, ejendomshandel, ejendomsadministration, revision og økonomi.

Du vil derfor oftest komme til at arbejde i banker, forsikringsselskaber, realkreditinstitutter, ejendomsmæglerfirmaer, ejendomsadministrationer eller i virksomheder med en økonomiafdeling af en vis størrelse.

Nederst på siden, kan du læse om MALENE arbejdsdag som bankrådgiver i Jyske Bank

FAKTA

Navn:

Finansøkonom

Type:

Erhvervsakademiuddannelse

Varighed:

2 år

Adgangskrav:

Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse + specifikke adgangskrav

Økonomi:

SU

Læs mere på ug.dk.

KARRIEREVEJEN

9./10. Klasse
Gymnasial uddannelse
eller en erhvervsuddannelse
Erhvervsakademiuddannelse

Fremtidsmuligheder

Videre uddannelse eller job

Malene, 24 år, bankrådgiver hos Jyske Bank

Malene er 24 år og bor på Østerbro. Hun blev i 2013 færdiguddannet som finansøkonom, hvorefter hun var finansøkonom-trainee i et år. Efterfølgende blev hun ansat som bankrådgiver hos Jyske Bank.

 

Jeg er rigtig glad for jobbet som bankrådgiver, som jeg synes er meget spændende. Jeg ved, at jeg i fremtiden vil søge nye udfordringer og videreuddanne mig, da jeg elsker at blive udfordret.

 

Det, jeg godt kan lide ved at være bankrådgiver, er den kontakt jeg til daglig har med kunderne. Det er derfor vigtigt for mig, at kundekontakten bliver bevaret i mine fremtidige karriereplaner.

 

Jeg er kreativt anlagt, hvorfor det ligeledes er vigtigt, at jeg befinder mig i et job, der giver mulighed for nytænkning og udfoldelse. Jobbet som bankrådgiver handler mest af alt om mennesker og om at se muligheder – hver dag er en udfordring. Det er dét, der driver mig.

 

Fra september 2015 læser jeg HD. 2. del i Finansiering – en uddannelse, der kan udvikle og udfordre mig på min faglighed og gøre mig mere attraktiv i mit job. Jeg kunne godt se mig selv som specialist og/eller i en lederrolle om 10 år.

 

I min fritid bruger jeg meget tid sammen med min venner og familie, sport, rejser og god mad.

Uddannelse:
STX
Finansøkonom
Karriere:
Salgsassistent IC Company
Trainee i Jyske Bank
Bankrådgiver
Interesser:
Motion/Fitness
Løbeklub
Familie/venner
Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse