Cand.psych.

Som cand.psych. beskæftiger du dig med, hvordan mennesker tænker, føler og handler i forskellige situationer. Du vil få indblik i det enkelte menneskes personlighed og relation til samfundet. Du vil ligeledes lære om menneskets biologiske væsen og få viden omkring, hvordan menneskets hukommelse virker, hvordan man lærer nye ting, og hvorfor man agerer, som man gør.

Kandidatuddannelsen giver dig kompetencer til at arbejde i en række forskellige brancher. Som cand.psych. kan du arbejde inden for private virksomheder i eksempelvis finanssektoren eller i offentlige virksomheder, hvor du bl.a. kan arbejde med personaleudvikling, samarbejde og evaluering.

For at blive optaget på kandidatuddannelsen skal du have en relevant bacheloruddannelse. Dog kan der være forskellige adgangskrav afhængigt af, hvilket universitet du vil studere ved. Du kan se adgangskravene på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Specifikke adgangskrav:

Adgangskravene er forskellige fra uddannelsessted til uddannelsessted. Du kan læse mere på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Optagelse:

I forhold til optagelse på kandidatuddannelsen er kravene forskellige fra universitet til universitet. Du kan derfor læse mere på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Fremtidsmuligheder:

Med kandidatuddannelsen cand.psych. kan du arbejde i private virksomheder eller i det offentlige i uddannelses-, personale- og videnskabsafdelinger. Du kan også arbejde med administrative, undervisnings- og formidlingsorienterede opgaver.

 

Nederst på siden, kan du

læse om MARIAS

arbejdsdag som

HR Konsulent

i Nykredit

FAKTA

Navn:

Cand.psych.

Type:

Kandidatuddannelse

Varighed:

2 år

Adgangskrav:

Relevant bacheloruddannelse

Økonomi:

SU

KARRIEREVEJEN

9./10.klasse
HF, HHX, HTX, STX, EUX og EUD
Bacheloruddannelse
Kandidatuddannelse

Fremtidsmuligheder

Ph.d. eller job

Maria, 31 år, HR-konsulent i Nykredit

Maria er 31 år, uddannet psykolog og arbejder som HR-konsulent i Nykredit.

 

At jeg kom til at arbejde i den finansielle sektor var egentlig lidt af et tilfælde. Men sikke et held for mig!

 

Efter min sproglige studentereksamen tog jeg et år på college i USA, hvor jeg forelskede mig i erhvervspsykologiens verden. Da jeg kom hjem, begyndte jeg derfor at læse cand. psych. på Københavns Universitet. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg gerne ville arbejde med – jeg drømte bare om at komme ind i en stor virksomhed med gode udviklingsmuligheder.

 

I løbet af mit første studieår fik jeg et studenterjob i en salgsafdeling i Nykredit. Sideløbende med mine studier avancerede jeg til nye stillinger i banken, og jeg blev mere og mere optaget af den forretningsmæssige indsigt og de faglige udfordringer, som mit arbejde gav mig.

 

Dengang var jeg slet ikke klar over, at der i finanssektoren var så mange forskellige jobmuligheder og karriereveje. Jeg troede, at der kun var rådgivere ansat i en bank, men bag de mange ansigter udadtil i filialerne er der et helt bagvedliggende ”maskinrum” fyldt med specialister inden for IT, økonomi, HR, osv. Og her var der altså også plads til en psykolog som mig!

 

Jeg har en alsidig hverdag med mange forskellige opgaver inden for HR-området. Det fantastiske ved mit job er, at jeg hver dag får lov til at kombinere min interesse for at arbejde med mennesker og forretning i en professionel ramme. Jeg har en stor berøringsflade, og det giver et virkelig spændende samspil, at der er så mange forskellige kolleger og uddannelsesbaggrunde samlet ét sted. Der er utallige muligheder i finanssektoren. Dét er en stor motivationsfaktor for mig.

 

I min fritid er jeg forsanger i et band, som spiller på landets festivaler. Det giver mig nogle helt andre input, end dem jeg får i hverdagen og giver mig masser af energi og sjove oplevelser i tiden uden for arbejdet. Ellers bruger jeg tiden sammen med kæresten, familien og mine venner.

Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse