Cand.polit.

Uddannelsen giver dig en bred viden om, hvordan man sikrer et velfungerende økonomisk system i et samfund eller i en virksomhed. Du vil få en teoretisk forståelse af de mekanismer, der har indflydelse på den økonomiske udvikling både nationalt og internationalt.

Som uddannet cand.polit. er der mange forskellige jobmuligheder. Du kan f.eks. arbejde i danske og internationale virksomheder inden for finanssektoren.

For at blive optaget på kandidatuddannelsen skal du have en relevant bacheloruddannelse. Dog kan der være forskellige adgangskrav afhængigt af, hvilket universitet du vil læse på. Du kan derfor se adgangskravene på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Specifikke adgangskrav:

Adgangskravene er forskellige fra uddannelsessted til uddannelsessted. Du kan læse mere på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Optagelse:

I forhold til optagelse på kandidatuddannelsen er kravene forskellige fra universitet til universitet. Du kan læse mere på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Fremtidsmuligheder:

Med kandidatuddannelsen cand.polit. kan du arbejde inden for både den private og offentlige sektor ved eksempelvis banker, forsikringsselskaber, internationale organisationer, EU, kommuner, ministerier og konsulentvirksomheder. Du kan også søge om en ph.d.-uddannelse.

Nederst på siden, kan du læse om MARIES arbejdsdag som senior dealer i Danske Bank samt MARIES hverdag som teamleder i Nordea

FAKTA

Navn:

Økonomi (cand.polit.)

Type:

Kandidatuddannelse

Varighed:

2 år

Adgangskrav:

Relevant bacheloruddannelse

Økonomi:

SU

KARRIEREVEJEN

9./10. Klasse
HF, HHX, HTX, STX, EUX og EUD
Bacheloruddannelse
Kandidatuddannelse

Fremtidsmuligheder

Ph.d. eller job

Mathias, 29 år, Senior Dealer, Danske Bank

Mathias er 29 år, har en kandidat i økonomi (cand.polit.) og arbejder som Senior Dealer i Danske Markets.

 

Jeg er meget resultatorienteret og elsker at blive ”målt og vejet”. Dette gør dealer (trader) til den ideelle beskæftigelse for mig, da man dagligt kan evaluere sin præstation og arbejde i et kompetitivt miljø. Derudover motiveres jeg af personlig udvikling og et højt fagligt niveau.

 

Min drøm om 5-10 år er fortsat at arbejde i den finansielle sektor. Det kunne enten være som trader i en større bank eller som porteføljemanager i en pensionskasse.

 

I min fritid dyrker jeg Crossfit, går på jagt og er specialevejleder på Københavns Universitet.

Uddannelse:
STX (Matematisk student med MAT/FYS på A niveau)
Ba.polit.
Cand.polit.
Karriere:
Underviser i Statistik på Københavns Universitet
Summer Intern Danske Bank
Analytiker
Udvikler af værktøjer
Trading/Dealer
Interesser:
Crossfit og vægtløft
Brænder for undervisning
Specialevejleder på Kbh. Universitets Matematik- og Økonomi Institut

Marie, 29 år, Teamleder i Nordea Retail Banking

Marie er 29 år, sproglig student, uddannet cand.polit. og arbejder som teamleder i Nordea Retail Banking. Marie startede sin karriere i Nordea som vikar/studentermedhjælper og kom siden på Nordeas Graduate Program.

 

Jeg er pt. ansat som teamleder i et projekt, der arbejder med implementering af hvidvasklovgivning. Det er et dynamisk miljø præget af konstante forandringer – man ved aldrig rigtig, hvad man møder ind til om morgenen.

 

Jeg er meget ambitiøs med min karriere og har behov for hele tiden at føle, at jeg bliver udfordret og for at udvikle mig både fagligt og personligt. Derfor har jeg i min karriere lavet en del skift mellem forskellige forretningsområder og jobprofiler i Nordea. Jo mere forskelligt man prøver, desto klarere bliver man også på, hvad der er det helt rigtige match i forhold til ens motivation og kompetencer. En klog mand fortalte mig engang, at der er et perfekt job til alle. Samme mand fortalte mig også, at i stedet for at tænke, at man skal konkurrere med alle andre om at være bedst, skal man fokusere på at være anderledes.

 

Når jeg ser tilbage på de valg, jeg har truffet i min karriere, har det klogeste valg nok været tidligst muligt at få mig et studenterjob. Det er en genial vej ind i en organisation og en super måde at opbygge et professionelt netværk på. Dit netværk kan ikke bare hjælpe dig med at komme i job, det kan også hjælpe dig med at finde det helt rigtige job.

 

Det er vigtigt at have balance i sit liv, så alt ikke kun handler om arbejde, men at man også slapper af og får input andre steder fra. Jeg hygger mig meget sammen med vennerne og en god middag. Derudover er jeg til Netflix, biografen, mine to katte og en god bog.

Uddannelse:
STX (Sproglig student)
Cand.polit.
Karriere:
Vikariat/studenterjob i Nordea
Studentermedhjælper i Nordea Markets Financial & Risk Control
Client Manager
Teamleder
Interesser:
Katte
Venner
Bøger
Hygge og biograf
Champagne
Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse