Cand.jur.

Uddannelsen giver dig forudsætninger for at arbejde med problemstillinger inden for alle dele af retssystemet. Som færdiguddannet cand.jur. har du også jobmuligheder inden for eksempelvis finanssektoren, og du kan arbejde som rådgiver eller konsulent i den statslige, regionale og kommunale administration.

For at blive optaget på kandidatuddannelsen skal du have en relevant bacheloruddannelse. Dog kan der være forskellige adgangskrav afhængigt af, hvilket universitet du vil læse på. Du kan derfor se adgangskravene på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Specifikke adgangskrav:

Adgangskravene er forskellige fra uddannelsessted til uddannelsessted. Du kan læse mere på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Optagelse:

I forhold til optagelse på kandidatuddannelsen er kravene forskellige fra universitet til universitet. Du kan læse mere på de enkelte uddannelsessteders hjemmesider.

Fremtidsmuligheder:

Med kandidatuddannelsen cand.jur. kan du arbejde inden for eksempelvis finanssektoren, politiet, anklagemyndigheden eller som selvstændig eller fuldmægtig i en advokatvirksomhed. Du kan også søge om en ph.d.-uddannelse og efterfølgende blive forsker inden for dit område.

 

FAKTA

Navn:

Jura (cand.jur.)

Type:

Kandidatuddannelse

Varighed:

2 år

Adgangskrav:

Relevant bacheloruddannelse

Økonomi:

SU

KARRIEREVEJEN

9./10. Klasse
HF, HHX, HTX, STX, EUX og EUD
Bacheloruddannelse
Kandidatuddannelse

Fremtidsmuligheder

Ph.d. eller job

Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse