Teamleder, Bank og Realkredit

Arbejdet som teamleder er meget varieret, og emnerne er typisk personalejura, HR, coaching, kreative teknikker og procesværktøjer. Du skal derfor være god til at vise overskud og lære fra dig.

Teamledere arbejder typisk som ledere i private virksomheder, eksempelvis i finanssektoren, eller i offentlige organisationer.

Om jobbet:

Som teamleder arbejder du med ledelsesopgaver og med virksomhedens kultur, mål og strategier. Du vil ikke skulle afholde MUS-samtaler, men derimod have ansvaret for det faglige indhold. Du kan arbejde i forskellige afdelinger i en virksomhed og agere som teamleder eller blive defineret som projektleder, hvor du vil få et ansvar.

For at arbejde som teamleder er det er vigtigt, at du signalerer overskud, motivation og positiv energi.

Som teamleder vil du typisk skulle sørge for at skabe en fælles vision, og du vil få ansvaret for enten kunderådgivergruppen eller kundemedarbejdergruppen. Derudover vil du få din egen portefølje af privat- og foreningskunder, som du er ansvarlig for at servicere efter de koncepter, der er i virksomheden.

Du bliver en vigtig faktor i at få både din gruppe og filialen til at fungere som et hold og nå de opstillede mål.

Nederst på siden, kan du læse om MARIES arbejdsdag som teamleder i Nordea

FAKTA

Arbejdssteder:

Pengeinstitutter, Kreditforeninger

Stillings
betegnelser:

Teamleder, Projektleder

KARRIEREVEJEN

9./10. klasse
STX, HF, HHX eller HTX
2 års erhvervserfaring
Akademiuddannelsen i teamledelse
Teamleder

Marie, 29 år, teamleder i Nordea Retail Banking

Marie er 29 år, sproglig student, uddannet cand.polit. og arbejder som teamleder i Nordea Retail Banking. Marie startede sin karriere i Nordea som vikar/studentermedhjælper og kom siden på Nordeas Graduate Program.

 

Jeg er pt. ansat som teamleder i et projekt, der arbejder med implementering af hvidvasklovgivning. Det er et dynamisk miljø præget af konstante forandringer – man ved aldrig rigtig, hvad man møder ind til om morgenen.

 

Jeg er meget ambitiøs med min karriere og har behov for hele tiden at føle, at jeg bliver udfordret og udvikler mig både fagligt og personligt. Derfor har jeg i min karriere lavet en del skift mellem forskellige forretningsområder og jobprofiler i Nordea. Jo mere forskelligt man prøver, desto klarere bliver man også på, hvad der er det helt rigtige match i forhold til ens motivation og kompetencer. En klog mand fortalte mig engang, at der er et perfekt job til alle. Samme mand fortalte mig også, at i stedet for at tænke, at man skal konkurrere med alle andre om at være bedst, skal man i stedet fokusere på at være anderledes.

 

Når jeg ser tilbage på de valg, jeg har truffet i min karriere, har det klogeste valg nok været tidligst muligt at få mig et studenterjob. Det er en genial vej ind i en organisation og en super måde at opbygge et professionelt netværk på. Dit netværk kan ikke bare hjælpe dig med at komme i job, det kan også hjælpe dig med at finde det helt rigtige job.

 

Det er vigtigt at have balance i sit liv, så alt ikke kun handler om arbejde, men at man også slapper af og får input andre steder fra. Jeg hygger mig meget sammen med vennerne og en god middag. Derudover er jeg til Netflix, biografen, mine to katte og en god bog.

Uddannelse:
STX (Sproglig student)
Cand.polit.
Karriere:
Vikariat/studenterjob i Nordea
Studentermedhjælper i Nordea Markets Financial & Risk Control
Client Manager
Teamleder
Interesser:
Katte
Venner
Bøger
Hygge og biograf
Champagne
Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse