Specialist

Begrebet specialist dækker over en bred gruppe af medarbejdere. Fælles for dem er, at de besidder en unik viden og erfaring, som kun få andre medarbejdere i virksomheden har. Som specialist vil du arbejde inden for eksempelvis økonomi, jura, salg, skadebehandling, produktudvikling, forretningsudvikling, marketing, HR eller IT.

Som specialist har du ofte et betydeligt ansvar inden for dit fagområde. Du skal selvstændigt varetage komplekse opgaver og drive udviklingen inden for dit felt. Du veksler mellem stor selvstændighed i opgaveløsningen og tætte samarbejdsrelationer med ledelse og kolleger i andre funktionsområder.

Du bliver ofte involveret i udarbejdelsen af analyser og beslutningsoplæg for og med ledelsen, og du kan periodevis arbejde i tværgående, længerevarende projekter. Specialister er ikke ledere, projektledere eller administrative medarbejdere, og har typisk en lang eller mellemlang videregående uddannelse.

FAKTA

Arbejdssteder:

Forsikringsselskaber,

Pensionsselskaber,

IT-virksomheder,

Kreditforeninger,

Pengeinstitutter

Stillings
betegnelser:

Fagansvarlig,

Juridisk specialist,

Koordinator,

Konsulent,

Markedsansvarlig,

Underwriter

KARRIEREVEJEN

9./10. klasse
STX, HF, HHX eller HTX
Finanselev, finansøkonom, finansbachelor, samfundsfaglig uddannelse, naturvidenskabelig uddannelse eller en teknisk videnskabelig uddannelse
Specialist
Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse