Salgsmedarbejder, Forsikring

Som salgsmedarbejder er din vigtigste opgave at rådgive og sælge forsikringer til nye kunder via telefon- og netmøder. Du har ansvaret for hele processen med kunden. Det indebærer, at du håndterer alt fra den første kontakt over udarbejdelse af forsikringsløsning, til kunden betaler.

Jobbet er afvekslende og foregår i et dynamisk miljø. Dine arbejdsopgaver består blandt andet i sparring og vidensdeling med kollegaer, deltagelse i relevante møder og registrering af målinger og data, som sikrer viden. Det er vigtigt, at du trives i et hektisk og dynamisk salgsmiljø, og at du som person er positiv, åben og robust.

Som salgsmedarbejderen indgår du i et team, hvor fokus er på både performance og personlig udvikling. Og du vil gennemgå et intenst introforløb og en robust forsikringsfaglig uddannelse på Forsikringsakademiet.

Det typiske karrierevalg er assurandør.

Nederst på siden, kan du læse om FERDIS arbejdsdag som salgsmedarbejder hos Topdanmark

FAKTA

Arbejdssteder:

Forsikringsselskaber,
Pensionsselskaber

Stillings
betegnelser:

Forsikringssælger,

Salgsmedarbejder,

Kunderådgiver,

Forsikringsrådgiver

KARRIEREVEJEN

9./10. klasse
STX, HF, HHX eller HTX
Finanselev, finansøkonom
Salgsmedarbejder

FERDI, 24 ÅR, SALGSMEDARBEJDER HOS TOPDANMARK

Ferdi er 24 år og bor på Frederiksberg. Efter handelsgymnasiet drømte Ferdi om en karriere i en bank. Men da han under uddannelsen til finansøkonom skulle finde en praktikplads valgte han Topdanmark. Her nåede han også at være studentermedhjælper, inden han i 2014 blev færdiguddannet og ansat i Salgscentret i Køge.

 

Inden jeg valgte Topdanmark, mødte jeg både personer fra HR og to salgschefer. Jeg fornemmede en seriøsitet omkring virksomheden, der appellerede til mig. Det viste sig, at det med forsikring var mere interessant, end jeg troede.

 

Jeg taler hele tiden med kunder i mit arbejde. Det sætter jeg stor pris på, fordi det handler om forskellige mennesker med meget forskellige behov. At nogen eksempelvis sætter mest pris på at forsikre deres cykel, mens andre går meget op i deres smykker. Så forsikring er for mange kunder ikke bare noget, man skal have.

 

Vi har en kultur i Topdanmark, hvor man støtter hinanden og har plads til at have det sjovt. Balancen mellem sjov og arbejde er meget god. Vi har en gennemsnitsalder her i Køge på omkring 27 år, men nogle kolleger er meget erfarne, og det er en stor fordel, når man er relativt ny. Det betyder, at du føler dig hjemme og altid kan få råd og vejledning, også når vi har travlt.

 

Mine konkrete arbejdsopgaver er at ringe til potentielle kunder, som har en aftale i forvejen. Så skal jeg afklare kundens behov, rådgive om vores forsikringer og sælge forsikringen, hvis kunden er tilfreds. Det er altid kunden, der er i fokus. Det handler ikke at få solgt forsikringer for enhver pris.

 

Vi tager også imod opkald fra kunder, der ringer om alt muligt. Det kan for eksempel være om skader eller nye forsikringsbehov, som de lige skal høre om. Målet er, at kunden så vidt muligt ikke viderestilles, og at kunden ikke får de samme beskeder flere gange. Det kalder vi one-stop henvendelser. En gang imellem kommer der også en kunde op på kontoret, som ikke har en aftale. Dem prioriterer vi selvfølgelig også højt og inviterer dem ind til en kop kaffe uden, at de skal vente.

 

Jeg er meget ambitiøs, og jeg tager imod de muligheder, der kommer. Jeg går efter at være supervisor om fem år. Det vil sige en som både har kundekontakt, men som også hjælper kollegerne i arbejdsdagen. Jeg kan godt lide at tage ansvar for, at alle har det godt i Salgscentret – både kunder og medarbejdere.

 

Fritiden tilbringer Ferdi med sin kæreste og deres venner og familier. Og så ses han tit i fitnesscentret. Han mødes også gerne med nogle af kollegerne, som han også kalder sine venner. De går eksempelvis på café efter arbejde.

Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse