Kunderådgiver, Bank og Realkredit

Arbejdet kan både dreje sig om kunderådgivning, værdipapirer samt analyse af renterisici. Som kunderådgiver er det vigtigt, at du har viden inden for tal og økonomi og har interesse inden for finansiering og handel.

Desuden er kommunikation en stor del af jobbet. Du skal derfor have lyst til at kommunikere med mange forskellige mennesker. Kunderådgivere arbejder typisk i pengeinstitutter, finansieringsselskaber, investeringsfonde og kreditforeninger.

Om jobbet:

Som kunderådgiver har du mange forskellige opgaver. Det er derfor meget forskelligt, hvad du præcis skal beskæftige dig med fra virksomhed til virksomhed.

For at arbejde som kunderådgiver skal du have en interesse for økonomi og tal. Du vil komme til at beskæftige dig med værdipapirer og renterisici samt formidling af betalinger og handler.

 

Nederst på siden kan du læse om Lise-Lotte, der er kunderådgiver.

FAKTA

Arbejdssteder:

Pengeinstitutter, Finansieringsselskaber, Kreditforeninger, Investeringsfonde

Stillings
betegnelser:

Kunderådgiver, Bankkrådgiver, Kreditvurdering, Finansassistent

KARRIEREVEJEN

9./10. klasse
STX, HF, HHX eller HTX
Elev, finansuddannelsen, finansøkonom, økonomi
Kunderådgiver

Lise-Lotte, 26 år, bankrådgiver hos Nordea

Lise-Lotte er 26 år, har læst en professionsbachelor i Finans og arbejder i dag som bankrådgiver hos Nordea.

 

Jeg startede i praktik hos Nordea for omkring fire år siden. Hverdagen er præget af mødet med mange forskellige kunder samt mange alsidige og spændende opgaver. Især konktakten med helt nye kunder interesserer mig og fylder derfor meget i min dagligdag.

 

Jeg har klare planer for min fremtid. I dag arbejder jeg som bankrådgiver, men jeg har ambitioner om at læse videre – lige nu arbejder jeg hen imod en kandidat i strategi og ledelse. Målet med at videreuddanne mig er, at jeg i fremtiden gerne vil ende i en stabsfunktion – enten som boligspecialist eller indenfor HR, både fordi jeg selvfølgelig finder det meget spændende, men også for at udvikle og udfordre mig selv.

 

I en travl hverdag er det vigtig at have nogle fritidsinteresser, hvor man kan koble helt af. Det gør jeg ved at løbe 2-3 gange om ugen. Et par gange hvert år træner jeg op til lidt længere distancer. Derudover sætter jeg stor pris på hygge med min kæreste, mine bedste veninder og min dejlige familie.

Uddannelse:
STX
Professionsbachelor i Finans
Suppl.fag på ASB
Kandidat SOL
Karriere:
Praktik/studiejob
Bankrådgiver
Interesser:
Håndbold
Løb – Halvmaraton
Familie /venner
Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse