Human Resources – HR

Arbejdet som HR-konsulent kan både dreje sig om administration, forhandling, uddannelse og ledelse. Som HR-konsulent har du mange forskellige opgaver i forbindelse med medarbejderne på en arbejdsplads.

Desuden kommer du til at have meget kontakt med dine kollegaer. Derfor er det vigtigt, at du har lyst til at kommunikere med ansatte med forskellige uddannelsesbaggrunde. En HR-konsulent arbejder typisk i personaleafdelinger, eksempelvis i finanssektoren, eller i konsulentfirmaer.

Om jobbet:

Som HR-konsulent kommer du til at beskæftige dig med lønforhandlinger, efteruddannelse, arbejdsmiljø samt ansættelser og afskedigelser. Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvor bredt og specialiseret du kommer til at arbejde. Det afhænger af arbejdspladsens størrelse og organisering.

For at arbejde som HR-konsulent skal du være udadvendt, selvstændig og initiativrig. Du kan bl.a. få ansvaret for at planlægge og organisere uddannelsesforløb for ledelse og medarbejdere.

Som HR-konsulent kan du ligeledes løse administrative opgaver, såsom at udregne løn, lave personalebudgetter, skrive referater efter møder, lave undersøgelser af medarbejdernes kvalifikationer og deltage i rekrutteringen af nye medarbejdere.

Yderligere kan du varetage forhandlingsopgaver, som bl.a. kan være at udarbejde et oplæg til ledelsen om løn- og overenskomstspørgsmål, deltage i ansættelsessamtaler, deltage i medarbejderudviklingssamtaler og have en vigtig rolle i en konfliktløsning.

Nederst på siden, kan du læse om MARIAS arbejdsdag som HR Konsulent i Nykredit

FAKTA

Arbejdssteder:

Personaleafdelinger i eksempelvis finanssektoren, Konsulentfirmaer

Stillings
betegnelser:

HR-konsulent, Personalemedarbejder, Personalekonsulent, Uddannelseskonsulent

KARRIEREVEJEN

9./10. klasse
STX, HF, HHX eller HTX
Finansuddannelsen, finansøkonom, økonomi
Videregående økonomisk kandidat i cand.psych.
Personalemedarbejder

Maria, 31 år, HR-konsulent i Nykredit

Maria er 31 år, uddannet psykolog og arbejder som HR-konsulent i Nykredit.

 

At jeg kom til at arbejde i den finansielle sektor var egentlig lidt af et tilfælde. Men sikke et held for mig!

 

Efter min sproglige studentereksamen tog jeg et år på college i USA, hvor jeg forelskede mig i erhvervspsykologiens verden. Da jeg kom hjem, begyndte jeg derfor at læse cand. psych. på Københavns Universitet. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg gerne ville arbejde med – jeg drømte bare om at komme ind i en stor virksomhed med gode udviklingsmuligheder.

 

I løbet af mit første studieår fik jeg et studenterjob i en salgsafdeling i Nykredit. Sideløbende med mine studier avancerede jeg til nye stillinger i banken, og jeg blev mere og mere optaget af den forretningsmæssige indsigt og de faglige udfordringer, som mit arbejde gav mig.

 

Dengang var jeg slet ikke klar over, at der i finanssektoren var så mange forskellige jobmuligheder og karriereveje. Jeg troede, at der kun var rådgivere ansat i en bank, men bag de mange ansigter udadtil i filialerne er der et helt bagvedliggende ”maskinrum” fyldt med specialister inden for IT, økonomi, HR, osv. Og her var der altså også plads til en psykolog som mig!

 

Jeg har en alsidig hverdag med mange forskellige opgaver inden for HR-området. Det fantastiske ved mit job er, at jeg hver dag får lov til at kombinere min interesse for at arbejde med mennesker OG forretning i en professionel ramme. Jeg har en stor berøringsflade, og det giver et virkelig spændende samspil, at der er så mange forskellige kolleger og uddannelsesbaggrunde samlet ét sted. Der er utallige muligheder i finanssektoren. Dét er en stor motivationsfaktor for mig.

 

I min fritid er jeg forsanger i et band, som spiller på landets festivaler. Det giver mig nogle helt andre input, end dem jeg får i hverdagen og giver mig masser af energi og sjove oplevelser i tiden uden for arbejdet. Ellers bruger jeg tiden sammen med kæresten, familien og mine venner.

Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse