Forsikringssælger, Assurandør

Som assurandør er det din opgave at sælge forsikringer til privatkunder, erhvervsvirksomheder eller til landbrugskunder. Du afholder møderne ude hos kunderne og starter med at sælge forsikringer til privatkunder. Jobbet består primært af opsøgende salg og rådgivning.

Du skal sælge alle former for privatforsikringer til husstanden (hus, indbo, ulykke, bil m.m.). Derudover skal du rådgive og sælge livsforsikringer og pensionsløsninger til både nye og eksisterende privatkunder. Skadeforebyggelse er også en del af kontakten med kunden.

Der stilles store krav til assurandørernes faglige kompetencer. Du skal derfor være indstillet på, at du sideløbende med det daglige arbejde skal gennemgå en uddannelse på Forsikringsakademiet. Du afslutter hvert uddannelsesforløb med en skriftlig kompetenceprøve og en mundtlig eksamen. Forløbet tager tre år, og du opnår titlen exam. assurandør.

Jobbet som assurandør giver dig både et uddannelses- og erfaringsmæssigt stærkt fundament, som kan være springbræt til andre jobs. De typiske karrierevalg er erhvervsassurandør, landbrugsassurandør, salgsleder, teamleder, pensionschef eller pensionsrådgiver.

Nederst på siden, kan du læse om KASPERS arbejdsdag som privatassurandør hos Topdanmark

 

FAKTA

Arbejdssteder:

Forsikringsselskaber,
Pensionsselskaber

Stillings
betegnelser:

Forsikringssælger,

Assurandør

KARRIEREVEJEN

9./10. klasse
STX, HF, HHX eller HTX
Finanselev, finansøkonom
Assurandør

KASPER, 30 ÅR, PRIVATASSURANDØR HOS TOPDANMARK

Kasper er 30 år og bor i Odense. I 2010 blev han ansat i Topdanmark som forsikringsrådgiver i Salgscentret i Odense. I 2011 begyndte Kasper som privatassurandør i Topdanmark og afsluttede uddannelsen i 2014. Kasper er tidligere uddannet speditør.

 

Jeg søgte job i Topdanmark, fordi jeg gerne ville arbejde mere med salg. Mit mål var at blive assurandør, fordi den tætte kundekontakt og det ansvar, der følger med, tiltaler mig. Jeg er glad for, at jeg i Topdanmark har fået mulighed for at forfølge og nå mit mål.

 

En anden ting, jeg godt kan lide ved mit arbejde som assurandør, er den frihed, jeg har til at planlægge min arbejdsdag. Det er vigtigt for mig, at jeg selv bestemmer over min kalender. Jeg har for nylig fået mange flere opgaver i forhold til mine kunder – og dermed også et meget større ansvar. Det er både spændende og udfordrende, fordi alle kunder er forskellige. Det har samtidig betydet, at jeg arbejder tættere sammen med mine kolleger. Det er jeg glad for, fordi vi har meget ud af at sparre med hinanden.

 

Langt det meste af arbejdsdagen går med kundebesøg, herunder forberedelse før hvert møde og efterbehandling. Møderne med kunderne foregår altid på deres hjemmebane, så man ved aldrig, hvad de har af behov og forventninger. Derfor er det vigtigt, at man er omstillingsparat og virkelig har styr på vilkår og dækninger.

 

Der er rigtig mange muligheder for at få nye udfordringer i Topdanmark. Jeg kan eksempelvis skifte til et job som assurandør i et andet forretningsområde eller måske blive salgsleder. Jeg kan godt se for mig, at jeg vil prøve nye udfordringer på lidt længere sigt. Jeg oplever, at Topdanmark gør meget for at støtte op omkring videreudvikling af sine medarbejdere.

 

Jeg vil gerne dygtiggøre mig og have nye udfordringer, og det kan jeg få i Topdanmark. Jeg er i gang med at tage Topdanmarks interne instruktøruddannelse, og senere i år skal jeg på kursus i coaching. For nylig har jeg afsluttet et uddannelsesforløb omkring formidling af typiske erhvervsforsikringer.

 

Når jeg har fri, er jeg meget sammen med min kæreste og familien, og jeg spiller fodbold i en Serie 1 klub. Og så går jeg og leger håndværker i et hus, som vi har købt og er ved at renovere.

Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse