Bankrådgiver

Som bankrådgiver består dit arbejde af mange forskellige opgaver. Størstedelen af opgaverne består i kundekontakt. Det er derfor vigtigt, at du er god til at kommunikere med kunder.

Derudover er det et must, at du har flair for at arbejde med tal og økonomiske udregninger, da det også er en stor del af jobbet.

Om jobbet

Som bankrådgiver har du blandt andet kundemøder, hvor du drøfter kundernes behov og er med til at realisere kundernes drømme og ønsker. Det kan for eksempel være i forhold til at hjælpe kunden med, hvilket lån de skal optage.

Arbejder du med erhvervskunder, rådgiver du om, hvilke finansielle behov banken kan være med til opfylde for denne kundegruppe.

Nederst på siden kan du læse om Malene, der er bankrådgiver

FAKTA

Arbejdssteder:

Pengeinstitutter, Finansieringsselskaber, Kreditforeninger, Investeringsfonde

Stillings
betegnelser:

Kunderådgiver, Bankkrådgiver, Kreditvurdering, Finansassistent

KARRIEREVEJEN

9./10. klasse
STX, HF, HHX eller HTX
Elev, finansuddannelsen, finansøkonom, økonomi
Bankrådgiver

Malene, 24 år, bankrådgiver hos Jyske Bank

Malene er 24 år og bor på Østerbro. Hun blev i 2013 færdiguddannet som finansøkonom, hvorefter hun var finansøkonom-trainee i et år. Efterfølgende blev hun ansat som bankrådgiver hos Jyske Bank.

 

Jeg er rigtig glad for jobbet som bankrådgiver, som jeg synes, er meget spændende. Jeg ved, at jeg i fremtiden vil søge nye udfordringer og videreuddanne mig, da jeg elsker at blive udfordret.

 

Det, jeg godt kan lide ved at være bankrådgiver, er den kontakt jeg til daglig har med kunderne. Det er derfor vigtigt for mig, at kundekontakten bliver bevaret i mine fremtidige karriereplaner.

 

Jeg er kreativt anlagt, hvorfor det ligeledes er vigtigt, at jeg befinder mig i et job, der giver mulighed for nytænkning og udfoldelse. Jobbet som bankrådgiver handler mest af alt om mennesker og om at se muligheder – hver dag er en udfordring. Det er dét, der driver mig.

 

Fra september 2015 læser jeg HD. 2. del i Finansiering – en uddannelse, der kan udvikle og udfordre mig på min faglighed og gøre mig mere attraktiv i mit job. Jeg kunne godt se mig selv som specialist og-/eller i en lederrolle om 10 år.

 

I min fritid bruger jeg meget tid sammen med min venner og familie, sport, rejser og god mad.

Uddannelse:
STX
Finansøkonom
Karriere:
Salgsassistent IC Company
Trainee i Jyske Bank
Bankrådgiver
Interesser:
Motion/Fitness
Løbeklub
Familie og venner

Hvad er det bedste ved et job i finanssektoren?

 

Hør Jesper fortælle om, hvad der er det bedste ved hans job.

Se de mange muligheder
i finanssektoren

Bank og Realkredit

IT

Forsikring og pension

Se de mange uddannelser & jobtyper i finanssektoren

IT

Administration, Jura og HR

Forretnings- og Produktudvikling

Kommunikation, PR og Markedsføring

Finansiel rådgivning

Ledelse